Geschiedenis

Anno 2022 heeft Overgaauw Human Resource Solutions bv (OHRS), twee belangrijke labels onder zich hangen: elevatorpitchonline en defilmvanjeleven.com 

OHRS is in 2001 opgericht met als primair doel om als houdstermaatschappij de 30% participatie in de start-up van uitzendbureau SecretaryToday bv te beheren. Rob Overgaauw werd vanuit OHRS bv gedetacheerd als statutair Directeur van SecretaryToday en runde dit bureau met twee vennoten en vestigingsmanagers in Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. In 2003 verkocht OHRS haar aandelen. 

Rob verrichtte sinds 1998 ook werkzaamheden vanuit zijn eenmanszaak Overgaauw human resource management & consultancy als interim manager. De eerste opdracht was voor private equity maatschappij Trimoteur (Pieter Klapwijk, Henk Riemens en Wim van Elswijk) die hem inhuurde om bij hun ventures het Human Resources management te behartigen (Grada, De Nieuwe Fenix, Pharma-bio Research, Port Support, Brouwer Grafimedia groep). Los van Trimoteur werd Rob interimmer voor HR opdrachten bij Secretary Plus, PCM Uitgevers, RBV Leaf, Norit, Cosmara, Rodi Petfood, 

In 2005 werd de eenmanszaak Overgaauw human resource management & consultancy ge├»ncorporeerd in OHRS bv. Daarmee veranderde de fiscale structuur en het statutaire bedrijfsdoel van beherende vennootschap naar die van operationele werkmaatschappij. De focus bleef, zoals voorheen, gericht op het uitvoeren van advieswerk en (interim)  management in het werkveld van Human Resources en organisatie ontwikkeling. 

Opdrachtgevers die vervolgens vanuit OHRS werden bediend waren Vakopleiding Transport en Logistiek (VTL), Unilever, de Koninklijke Luchtmacht, Stegeman, Ravensbergen, CheckMark, Beter Horen, Arbo Unie, Achmea, Rabobank, PostNL.

In 2012 werd de koers verlegd en kwam de focus te liggen op Personal Branding en marketing communicatie.  OHRS investeerde substantieel in dit vakgebied, zowel in tools, skills, equipment als in deskundigheid. Dit stuk dienstverlening werd ondergebracht bij het label: elevatorpitchonline.nl  met in de portfolio: coaching trajecten, profileringsadvies, trainingen en workshops, keynotes, copywriting en videoshoots voor pitchfilms en andere videocontent.

In 2021 werd een nieuw label toegevoegd onder de naam  defilmvanjeleven.com Dit is een filmmaatschappij waarmee Rob Overgaauw werkt aan filmproducties voor particulieren. Zijn verwachting is dat deze markt in toenemende mate ontdekt zal worden door steeds meer belangstellenden.

Op gebied van sec HR werk is Rob sinds 2023 beschikbaar en in te huren voor exitgesprekken. Met zijn achtergrond als interviewer, loopbaancoach, HR professional beschikt hij in deze niche over onderscheidende kwaliteiten. Hij voert het gesprek, regelt de verslaglegging en terugkoppeling. 

OHRS werd opgericht als beherende vennootschap voor het merk SecretaryToday